Τακτικές βελτιστοποίησης περιεχομένου για την αποφυγή κοινών λαθών SEO

Όταν μιλάμε για μάρκετινγκ περιεχομένου, το SEO είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να καλύψουμε. Η βελτιστοποίηση του περιεχομένου μας για τις μηχανές αναζήτησης είναι η βασική ικανότητα που πρέπει να έχει κάθε έμπορος κάτω από τη ζώνη τους. Το SEO υπάρχει εδώ και χρόνια και έχουμε μάθει πολλά για αυτό την τελευταία δεκαετία. Όμως, υπάρχουν ακόμα εκείνοι που δεν είναι σίγουροι ποια λάθη SEO πρέπει να αποφύγουν και πώς.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία τακτικών βελτιστοποίησης περιεχομένου, συνεχίστε να διαβάζετε. Αυτό το άρθρο θα αναλύσει τα πιο συνηθισμένα λάθη SEO και θα σας πει πώς να αποφύγετε να τα κάνετε. Ας ξεκινήσουμε και ας το διαλύσουμε μαζί.

Βρείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά είναι το αναπόφευκτο θέμα που πρέπει να καλύψουμε όταν μιλάμε για SEO. Όλοι γνωρίζουν ότι η καλύτερη λέξη-κλειδί θα σας δώσει αυτές τις βαθμολογίες, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ελπίζετε.

Ακολουθεί το πιο κοινό λάθος λέξεων-κλειδιών που πιθανώς κάνετε:

Αναζητάτε λέξεις-κλειδιά
Βρείτε τις 3 ή 4 παγκόσμιες λέξεις-κλειδιά με την καλύτερη κατάταξη
Πηγαίνετε για αυτά

Αλλά το πρόβλημα με αυτές τις λέξεις-κλειδιά είναι:

Είναι πολύ γενικά
Υπάρχουν εκατοντάδες ισχυροί ειδικοί SEO που εργάζονται για την υπεράσπιση αυτών των λέξεων-κλειδιών για τις υψηλότερες βαθμολογίες
Στοχεύετε σε ένα πολύ ευρύ κοινό

Επομένως, εάν είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων, αντί να πηγαίνετε στο “web design”, θα πρέπει να στοχεύσετε σε μια πιο συγκεκριμένη λέξη-κλειδί πιο κατάλληλη για το κοινό-στόχο σας. Κάτι όπως το “web design για το ηλεκτρονικό εμπόριο στο Σικάγο” μπορεί να είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή.

Έτσι, αντί να επιλέξετε τις καθολικές ή γενικές λέξεις-κλειδιά, στοχεύστε σε κάτι πιο συγκεκριμένο και πιο κοντά στο συγκεκριμένο κοινό σας.

Αναγνωρίστε τη μετατροπή

Το SEO δεν αφορά μόνο την κατάταξη και την επισκεψιμότητα. Είναι μια πολύ πιο περίπλοκη έννοια που πρέπει να εξετάσετε με περισσότερη κατανόηση.

Οι μετατροπές είναι εξαιρετικά σημαντικές αλλά συχνά αγνοούνται.

Οι μετατροπές σας λένε:

Τι είδους περιεχόμενο αρέσει στο κοινό σας
Αυτό που τους κάνει να κολλάνε ή να επιστρέψουν για περισσότερα
Ποιο περιεχόμενο μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τους αναγνώστες σε αγοραστές

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των μετατροπών είναι να τις παρακολουθείτε. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο παρακολούθησης μετατροπών, ανάλυση δεδομένων και σύγκριση αποτελεσμάτων για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας.

 

Βελτιστοποίηση για τοπική αναζήτηση

Η επόμενη τακτική που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι το τοπικό SEO.

Το τοπικό SEO είναι ένα τόσο ισχυρό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε την κυκλοφορία σας και να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες και πελάτες.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν οι υπηρεσίες σας βασίζονται στην τοποθεσία. Το παγκόσμιο SEO δεν θα σας οδηγήσει πολύ σε αυτήν την περίπτωση και θα καταλήξετε σε κακές βαθμολογίες και χαμηλά ποσοστά μετατροπών.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε:

Συμπεριλάβετε τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας σε όλες τις σελίδες σας
Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά για τοπικές και συγκεκριμένες περιοχές
Τοποθετήστε τα στους τίτλους των άρθρων σας
Χρησιμοποιήστε τα σε μετα-περιγραφές
Εισαγάγετε τον εαυτό σας στο Yelp, στο Google Places και σε άλλους παρόμοιους ιστότοπους

Το τοπικό SEO θα σας βοηθήσει επίσης να βελτιστοποιήσετε τις φωνητικές αναζητήσεις που είναι μια από τις πιο πρόσφατες τάσεις μάρκετινγκ περιεχομένου. Οι φωνητικές αναζητήσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς το 2020 και το τοπικό SEO θα σας βοηθήσει να κάνετε και αυτές τις αναζητήσεις.

Αποφύγετε τη συμπλήρωση λέξεων-κλειδιών

Το επόμενο λάθος που θα καλύψουμε είναι μεγάλο. Όλοι το έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή στο ταξίδι μας στο SEO.

Ας το καταστήσουμε απολύτως σαφές – το γέμισμα SEO είναι λάθος.

Το γέμισμα SEO, που τοποθετεί μεγάλο αριθμό λέξεων-κλειδιών σε ένα μόνο κομμάτι περιεχομένου, θα βλάψει το περιεχόμενό σας με τον ακόλουθο τρόπο:

Το περιεχόμενο θα είναι κακής ποιότητας
Οι αναγνώστες θα απογοητευτούν και θα αναπηδήσουν αμέσως
Θα χάσετε την αξιοπιστία σας
Οι αλγόριθμοι θα καταγράψουν το περιεχόμενό σας ως ανεπιθύμητο

Στη μάχη για την κατάταξη, μπορεί να λάβετε ποινή Google και δεν αξίζει τον κόπο.

Τίποτα καλό δεν μπορεί να βγει από το γέμισμα λέξεων-κλειδιών, οπότε σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αμέσως. Αντ ‘αυτού, εστιάστε στην επιλογή των σωστών λέξεων-κλειδιών και τοποθετήστε τις στο περιεχόμενό σας φυσικά.

Χρησιμοποιήστε το σωστό κείμενο αγκύρωσης

Πρέπει να θυμάστε ότι η πρώτη σας ανησυχία είναι τα άτομα που διαβάζουν το περιεχόμενό σας. Θέλετε να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία μαζί σας και να επιστρέψουν για περισσότερα.

Η δημιουργία συνδέσμων είναι μια θετική τακτική που πρέπει να χρησιμοποιείτε, αλλά μην ξεχνάτε την αισθητική και τη σωστή τοποθέτηση συνδέσμων.

Το κείμενο αγκύρωσης για τους συνδέσμους στο περιεχόμενό σας πρέπει να είναι:

φυσικά συνδεδεμένο με το υπόλοιπο κείμενο
όχι με τη μορφή CTA όπως “κάντε κλικ εδώ” ή “δείτε αυτό”
ενδεχομένως περιέχει λέξη-κλειδί

Επομένως, τοποθετήστε το σύνδεσμο μέσα στο περιεχόμενό σας, καθιστώντας το φυσικό για όσους δεν θέλουν να κάνουν κλικ σε αυτόν. Ελάτε με πρωτότυπο κείμενο αγκύρωσης που δεν βλάπτει την ποιότητα ολόκληρου του κομματιού.

Εστίαση στην ποιότητα περιεχομένου

Όταν προσπαθούμε να βελτιώσουμε το SEO μας και να αυξήσουμε την κατάταξη του περιεχομένου μας στα αποτελέσματα αναζήτησης, μερικές φορές χάνουμε όλους τους αριθμούς, τα δεδομένα και τις κατατάξεις.

Με όλους τους υπολογισμούς και τις προβλέψεις, τείνουμε να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η ποιότητα του περιεχομένου μας.

Μπορείτε να επενδύσετε όλες τις προσπάθειές σας στο SEO, αλλά τι θα συμβεί μόλις οι αναγνώστες αρχίσουν να διαβάζουν το περιεχόμενό σας και το βρίσκουν απογοητευτικό και χαμηλής ποιότητας;

Για να αποφύγετε υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης, βεβαιωθείτε ότι:

δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο
καλύψτε τα δημοφιλή θέματα μέσα στη θέση σας
χρησιμοποιήστε αξιόπιστες και αξιόπιστες πηγές για αναφορές
παρέχουν έγκυρες πληροφορίες
δώστε συμβουλές και λύστε προβλήματα

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε διορθώσει τα πάντα και επεξεργαστείτε έως ότου είναι τέλεια. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για οποιοδήποτε στάδιο γραφής, μπορείτε να δείτε το Writing Judge ή Grammarly.

Η ποιότητα του περιεχομένου σας είναι απαραίτητη και χωρίς αυτό, οι προσπάθειές σας SEO είναι άχρηστες.

Βελτιστοποίηση για φορητές συσκευές

Οι κινητές συσκευές καταλαμβάνουν την κυριαρχία και γίνονται τα κύρια μέσα αναζήτησης στον ιστό.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphone, τα tablet και άλλες κινητές συσκευές τους για να σερφάρονται στο διαδίκτυο και να βρίσκουν τις πληροφορίες ή την ψυχαγωγία που αναζητούν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας για αναζητήσεις σε κινητές συσκευές:

χρησιμοποιήστε σχεδιασμό που ανταποκρίνεται
βελτιώστε το χρόνο φόρτωσης
δημιουργήστε μια εφαρμογή για κινητά
συμπιέστε τις εικόνες και τα βίντεό σας

Κάντε ό, τι χρειάζεται για να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες κινητών συσκευών θα βρουν το περιεχόμενό σας εύκολα και εύκολα προσβάσιμο.

Τελικές σκέψεις

Το SEO είναι ένα πολύπλοκο έργο, αλλά δεν είναι αδύνατο να το ελέγξετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή καθοδήγηση και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε.

Οι τακτικές SEO που περιγράφονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη που πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιοι τομείς της στρατηγικής SEO σας είναι εβδομάδα και χρειάζεστε βελτίωση. Ξεκινήστε να εργάζεστε στη νέα σας στρατηγική SEO σήμερα.

 


Source : The Nerdy Non-Profit

Author avatar
Pampart Design Software & IT
https://pampart.com

Post a comment