Κόστος Κατασκευής e-shop, Ηλεκτρονικού Καταστήματος: Ένας Οδηγός Εκτίμησης Εξόδων

Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) αποτελεί μια σημαντική επένδυση για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να αξιοποιήσει το δυναμικό του διαδικτύου. Το κόστος της κατασκευής ενός e-shop μπορεί να ποικίλλει, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα στοιχεία που επηρεάζουν το τελικό κόστος. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το κόστος κατασκευής ενός e-shop, εστιάζοντας στην επιλογή του CMS και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο κόστος των 650 €.

Επιλογή CMS: OpenCart ή WordPress + WooCommerce

Το πλαίσιο διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι η βάση του e-shop σας. Δύο δημοφιλείς επιλογές είναι το OpenCart και το WordPress με το πρόσθετο WooCommerce.

 • OpenCart: Το OpenCart είναι μια εξειδικευμένη πλατφόρμα για e-shops, παρέχοντας ολοκληρωμένες λειτουργίες διαχείρισης προϊόντων, παραγγελιών και αποθηκών. Το κόστος εγκατάστασης και παραμετροποίησης του OpenCart μπορεί να ποικίλλει.
 • WordPress + WooCommerce: Το WordPress είναι ευέλικτο CMS που μετατρέπεται σε e-shop μέσω του πρόσθετου WooCommerce. Παρέχει ευρεία προσαρμογή και επεκτασιμότητα. Το κόστος κατασκευής ενός e-shop με WordPress + WooCommerce εξαρτάται από τις λειτουργίες και τον σχεδιασμό που επιθυμείτε.
κατασκευη eshop τιμεσ

Τι Περιλαμβάνεται στην Τιμή των 650 € + ΦΠΑ

Η τιμή των 650 € περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

 1. 1η Χρονιά Φιλοξενίας & SSL: Περιλαμβάνεται ο χώρος φιλοξενίας για τον ιστότοπο κατά την 1η χρονιά, καθώς και το SSL πιστοποιητικό για ασφαλείς συναλλαγές.
 2. Καταχώρηση Domain 1ης Χρονιάς: Επιλέγετε και καταχωρείτε το domain name του e-shop σας για την 1η χρονιά.
 3. Προσαρμοσμένο Responsive Template: Επιλέγετε ένα ανταποκρινόμενο (responsive) premium πρότυπο που αντανακλά την αισθητική και τις ανάγκες του e-shop σας.
 4. Κύρια Γλώσσα & Επιπλέον Γλώσσες: Περιλαμβάνεται η κατασκευή του e-shop στην κύρια γλώσσα. Για κάθε επιπλέον γλώσσα υπάρχει επιπλέον χρέωση 250 €.
 5. Προϊόντα και Κατηγορίες: Συμπεριλαμβάνονται 3 προϊόντα ανά κατηγορία. Για κάθε επιπλέον 1000 προϊόντα υπάρχει επιπλέον χρέωση 300 €.
 1. Επιλογές Αποστολής: Περιλαμβάνει επιλογές αποστολής βάσει μεγέθους, βάρους ή επιπλέον κατηγοριών αποστολής.
 2. Επιλογές Πληρωμής: Περιλαμβάνει πληθώρα επιλογών πληρωμής, όπως τραπεζική μεταφορά, πιστωτικές κάρτες και PayPal.
 3. Βασικό SEO: Περιλαμβάνει βελτιστοποίηση εικόνων, δημιουργία μετα-τίτλων και περιγραφών, καταχώρηση sitemap σε μηχανές αναζήτησης και δημιουργία προφίλ επιχείρησης στο Google Webmaster, Microsoft Bing Webmaster και Yandex Webmaster.
 4. Πρόσθετες Υπηρεσίες κατόπιν Αιτήσεως: Υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση με πλατφόρμες σύγκρισης τιμών όπως το Best Buy ή το Skroutz, με επιπλέον χρέωση 150 €.

Υπολογισμός Κόστους

Συνολικό κόστος = 650 € + (Επιπλέον γλώσσες x 250 €) + (Επιπλέον προϊόντα/1000 x 300 €) + 150 € (σύνδεση με Best Buy/Skroutz) Χ ΦΠΑ %24

Κατασκευάζοντας το δικό σας e-shop, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο και να προσεγγίσετε νέους πελάτες. Είναι σημαντικό να ερευνήσετε και να επιλέξετε τις επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας και να συνεργαστείτε με επαγγελματίες για την αποτελεσματική υλοποίηση του e-shop σας.

Author avatar
Pampart Design Software & IT
https://pampart.com