Κοινοί μύθοι του κοινωνικού μάρκετινγκ – 1

Μύθος: Το Κοινωνικό Μάρκετινγκ είναι φθηνό

Δεν είναι τόσο ακριβό όσο μια τηλεοπτική διαφήμιση που προβάλλεται σε εξαιρετική ώρα ή μια εκπομπή με υψηλή βαθμολογία ή δημοσίευση διαφήμισης πλήρους σελίδας σε μια δημοσίευση που σχετίζεται με τη βιομηχανία. Αλλά η δημιουργία μιας ισχυρής καμπάνιας που φέρει μάρκα σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και που δημιουργεί στοχευμένη επισκεψιμότητα δεν είναι εύκολη λύση.

Προκειμένου να δημιουργήσει μια καμπάνια ή να ενισχύσει μια ανάρτηση στο Facebook και το Instagram, το Facebook παρέχει στους διαφημιζόμενους μια αξιοπρεπή ποσότητα πληροφοριών για να στοχεύσουν πιθανούς χρήστες. Ταυτόχρονα, τα δεδομένα δεν είναι τόσο συγκεκριμένα όσο οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δημιουργούν μια φθηνή καμπάνια. Η ηλικία, το σεξ και η τοποθεσία είναι εξαιρετικά δεδομένα για να ξεκινήσετε σε μικρές τοπικές αγορές, αλλά δεν μπορείτε να στοχεύσετε χρήστες που χρειάζονται επί του παρόντος μια συγκεκριμένη υπηρεσία ή προϊόν που μπορεί να χρειαστεί να φτάσουν σε μια πολύ στοχευμένη αγορά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται για την προώθηση ενός προϊόντος σε ένα κοινό που δεν είναι ιδιαίτερα στοχευμένο.

Ακριβώς ως μια βασική ματιά στη λίστα φίλων σας, Πόσα από αυτά τα άτομα είναι Πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι ή CFO; Το B2B marketing προσπαθεί να προσεγγίσει μια ελίτ ομάδα ανθρώπων που μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις αγοράς υψηλότερου επιπέδου. Και οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δεν παρέχουν αυτά τα δεδομένα για να στείλουν μια πληρωμένη καμπάνια μόνο σε άτομα με Διευθύνοντα Σύμβουλο στον τίτλο εργασίας τους ή να στείλουν μόνο βίντεο σε επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ.

Η αγορά-στόχος είναι θαμμένη τόσο βαθιά σε έναν ωκεανό ανεπιθύμητων χρηστών που η απόδοση της επένδυσης είναι τρομερή.

Author avatar
Cumhur YALCIN Pampart Design Software & IT
https://pampart.com

Post a comment