Κοινοί μύθοι του κοινωνικού μάρκετινγκ – 2

Το εισερχόμενο μάρκετινγκ βασίζεται σε μια ιδέα ότι ποιοτικό περιεχόμενο που παρέχει απαντήσεις και λύσεις σε πιθανούς αναγνώστες μπορούν να δημοσιεύονται σε κοινωνικά κανάλια για να προσεγγίσουν ένα κοινό που θα στείλει μια πλημμύρα χρηστών σε έναν ιστότοπο. Το υπέροχο περιεχόμενο δημιουργεί μαγικά την επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Το πρόβλημα με το εισερχόμενο μάρκετινγκ και τις μεθόδους HubSpot, είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν 50.000 οπαδούς στο Facebook και έναν στρατό ή αναγνώστες Twitter που κρέμονται σε κάθε λέξη που δημοσιεύουν. Προκειμένου οι χρήστες να δουν αυτό το περιεχόμενο που πρέπει να το προωθήσει σε διάφορα κοινωνικά κανάλια.

Οι εισερχόμενοι έμποροι φαίνεται να πιστεύουν ότι η διαφήμισή τους διαφέρει δραστικά από τους διαφημιστές της τηλεόρασης ή της εφημερίδας που πλημμυρίζουν μια αγορά παίζοντας ένα παιχνίδι αριθμών για να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες. Με άλλα λόγια, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις διακόπτουν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για να ωθήσουν ένα προϊόν σε μια μεγάλη αγορά (η οποία στοχεύει κάπως βάσει των δημογραφικών στοιχείων της τηλεοπτικής εκπομπής) σε απόπειρες ότι κάποιος θα χρειαζόταν αυτό το προϊόν εκείνη τη στιγμή. Πώς έχουν πεισθεί οι εισερχόμενοι έμποροι στους πελάτες ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό μοντέλο; Τα κοινωνικά μέσα είναι μια κοινωνική πλατφόρμα, που σημαίνει ότι οι χρήστες είναι εκεί για να αλληλεπιδράσουν με φίλους, την οικογένεια ή να αλληλεπιδρούν κοινωνικά. Όταν οι χρήστες διακόπτονται με διαφημίσεις σε κοινωνική κατάσταση, είναι πραγματικά διαφορετικό από το να διακόπτεται κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ή όταν ακούτε μουσική στο ραδιόφωνο;

Αναμένεται ότι θα κυκλοφορούμε στην αγορά ενώ παρακολουθούμε τηλεόραση ή ακούμε ραδιόφωνο, αλλά το Facebook ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα χωρίς διαφημίσεις. Οι χρήστες είχαν συνηθίσει να περιηγούνται στο Facebook χωρίς να πλημμυρίζουν μηνύματα μάρκετινγκ. Η προσθήκη διαφημίσεων αυξάνει τώρα το επίπεδο ενόχλησης και αισθάνεται σαν μια αμβλύ διακοπή που είναι επεμβατική στον προσωπικό κοινωνικό χώρο.

Author avatar
Cumhur YALCIN Pampart Design Software & IT
https://pampart.com

Post a comment